Medewerkers

Daan Bosch

theatermaker

Daan Bosch studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als theatermaker. Hij regisseert, geeft les en ontwikkelt workshops. Daan ontwikkelde zich als een anarchistische maker, die vaak speelt met de regels van zijn omgeving. Hij is onderdeel van het artistieke team van ZID theater en is daarmee verbonden aan een aantal internationale projecten in Marokko, Denemarken en Servië. Met zijn theatergroep ‘Rake Klappen‘ deelt hij met drie andere makers een grote fascinatie voor het lichaam.
Bij de theaterstraat Werkt hij aan het project ‘laat me niet alleen’ een project waar de dood centraal staat in het leven. Verder is hij binnen de TS verbonden aan het superhelden project voor de scholen in de buurt en verschillende andere projecten.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Plein Parlevinker

Laat me niet alleen

Buku Buku

Rianne Meboer

theatermaker, regisseur, acteur

Rianne Meboer combineert in haar werk graag verschillende disciplines en onverwachte elementen met elkaar. Ze maakte een beeldende peutervoorstelling over abstracte kunst, een opera over een huisvrouw uit Tuindorp Oostzaan in 1924, een mini show met film én theater over een vrouwelijke cowboy en eerwraak.

Bij de Theaterstraat maakte Rianne samen met Suzanne Bakker de jeugdvoorstellingen Pim Pam Paars (2+) en Het Grote Kleurenballet (4+). In beide worden abstracte beeldende kunst, theater, beweging, muziek op een toegankelijk, humorvolle wijze met elkaar gemixt. Daarnaast speelde ze in Buku Buku, Project B. en Comuna.

Nu is ze bezig met het nieuwe project; De Dolende Mens. Dit onderzoek ,naar hoe we omgaan met verwarde personen in de stad, zal uitmondde in een theatervoorstelling en een nagesprek. Rianne is afgestudeerd aan de Performance-opleiding in Maastricht (2008) en van de Mimeopleiding Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten (2012) en werkte ook bij Bonte Hond, Het houten Huis, Golden Palace en Toneelgroep Maastricht.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

I’m (not) Every Woman

Laat me niet alleen

De dolende mens

De Mascotte van de Banne

Het Grote Kleurenballet 4+

COMUNA

Buku Buku

Project B

Pim Pam Paars 2+

Jolie Cuisine

Anne de Loos

zakelijk coördinator

Anne de Loos is kunstwetenschapper en gespecialiseerd in de performatieve kunsten en diversiteit. Zij is werkzaam als zakelijk leider en programmamaker in de podiumkunsten, en als docent en ondersteuner bij de Toneelacademie Maastricht. Bij de Theaterstraat is Anne zakelijk coördinator en verantwoordelijk voor financiën, planning, aanvragen en het inhoudelijke gezamenlijke gesprek over visie, organisatie en strategie.

Arthur Kneepkens

regisseur, curator, dramaturg en performer

Bij de Theaterstraat maakte Arthur o.a. de installatie ‘This is YOUR Tuindorp!’ en de theatrale talkshow ‘De Wereld Draait Noord‘. Voor verschillende projecten van de Theaterstraat doet hij de dramaturgie. Samen met beeldend kunstenaar Merel Noorlander maakt hij de sociaal-artistieke serie ‘De Nieuwe Banne,‘ en in co-productie met TAAK ontwikkelen zij het participatieve traject voor de oprichting van het Sociaal-Artistiek Museum (SAM) in Amsterdam-Noord. Hij is tevens artistiek coordinator Kunst en Samenleving bij Stichting IJ Producties/Over het IJ Festival, co-redacteur voor Noorderwoord, literaire variete van de SLAA, en (gast)docent bij o.a. DAS Theatre en Theaterdocent Verkort. Eerder werkte hij o.a. bij performance-collectief Le Nu Perdu, Edit Kaldor/Stichting Kata, Likeminds en Het Zuidelijk Toneel.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

SAM

I’m (not) Every Woman

Laat me niet alleen

#HoeGaatHetEchtMetJe…

De Nieuwe Banne

Verdedig Noord

COMUNA

Buku Buku

Project B

Jolie Cuisine

Jurrien van Rheenen

performer en theatermaker

Jurrien van Rheenen​ woont sinds drie jaar in de Banne, de wijk waar de Theaterstraat gevestigd is, en is performer en theatermaker. Ze studeerde in 2014 af aan de Toneelacademie van Maastricht. De afgelopen jaren heeft zij met verschillende theatermakers gewerkt, o.a. met Edit Kaldor en Merel Smitt. In 2017 maakte zij de voorstelling ‘Waarom Mannen Slaan’ in samenwerking met Theater de Generator, De Waag, Exodus en Rosa Manus in Leiden. Jurrien van Rheenen streeft ernaar met haar voorstellingen iets in gang te zetten. Zij zoekt naar een vorm die mensen doet openstaan voor nieuwe inzichten. Zij houdt zich bezig met thema’s die in het dagelijks leven moeilijk aan te kaarten zijn. Door middel van diepte-interviews zoekt ze naar de specifieke kennis achter brede thema’s, zoals huiselijk geweld en depressie. Op die manier probeert zij het persoonlijke op theatrale wijze bespreekbaar te maken.

Vorig jaar deed Jurrien mee met het theaterstraat project ‘Vrije Ruimte’. In oktober 2019 heeft zij gewerkt aan de proeve van Het gewicht van een gedachte. Deze proeve was het eerste deel van een langer lopend project over depressieve gedachten in samenwerking met Bart van de Woestijne.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Plein Parlevinker

De Mascotte van de Banne

Het gewicht van een gedachte

De Nieuwe Banne

Anouke de Groot

regisseur

Anouke maakt graag projecten op locatie. In haar voorstellingen onderzoekt ze vaak in verschillende vormen hoe we ons bewegen in onze omgeving en welke invloed we (willen) hebben op onze omgeving. Bij de Theaterstraat werkte ze o.a. aan Project B, Labyrint, Buku Buku voor jeugd en de proeve Vrije Ruimte (interventies in de openbare ruimte) Met Massih Hutak werkte ze recent samen aan Verdedig Noord. Ze studeerde filosofie en theaterwetenschappen en studeerde af aan de regieopleiding in Amsterdam. Haar werk was in Amsterdam-Noord een aantal keer te zien op op Over het IJ Festival. Bij de Theaterstraat is ze werkzaam in de werkgroep aanvragen en samen met Jurrien van Rheenen aan community communicatie. Buiten de Theaterstraat werkt ze voor Toekomstland. www.anoukedegroot.com

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Plein Parlevinker

Het uur van Rabia

I’m (not) Every Woman

Laat me niet alleen

De Mascotte van de Banne

De Nieuwe Banne

Verdedig Noord

COMUNA

Buku Buku

Project B

Stijl

Suzanne Bakker

maker, actrice

Suzanne Bakker heeft inmiddels 20 jaar ervaring als spelende maker. Haar carrière ontwikkelde ze o.a. bij de theatergezelschappen De Nieuw Amsterdam, Golden Palace en Kameroperahuis (nu: Kasko). Ze gebruikt humor en muziek als middel om toegang te verlenen tot moeilijkere onderwerpen. Als maker bij de Theaterstraat onderzoekt ze hoe haar persoonlijke thema’s impact kunnen hebben bij het publiek. Sinds 2019 maakt ze ook podcasts (klik hier voor een compilatie van verschillend werk) wat voor haar een nieuwe manier van verhalen vertellen is, en tegelijkertijd een manier om de processen die binnen de Theaterstraat plaatsvinden zichtbaarder te maken. Deze zomer maakt ze met buurtbewoners een buurtpodcast in haar eigen buurt, de Pijp. Met dit project zoekt ze naar een cross-over tussen podcast en theater.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Vraag dat maar aan je moeder!

Het Grote Kleurenballet 4+

De Nieuwe Banne

Pim Pam Paars 2+

Jolie Cuisine

Hallo wij zijn Lucas, Eric & Jolanda

Amarins Romkema

muzikant, scenario- en theaterauteur

Amarins Romkema is muzikant, scenario- en theaterauteur en artistiek leider van theatergroep Wie Walvis. Wij hebben vaker samengewerkt in muziektheater-voorstellingen. Met de Blauw Gras-band trokken we dit voorjaar langs de deuren van ouderen in een sociaal isolement in Amsterdam-Noord en de Pijp. Amarins heeft zich al eerder in de oudere doelgroep verdiept met haar 4+ voorstelling Kraak (klik hier voor een teaser) . Zij maakt muziek en schrijft de liedjes en scenario’s voor haar voorstellingen maar is ook singer-songwriter. Een impressie van haar liedjes is hier te vinden. Ze heeft als drama-docent ervaring in het lesgeven aan jongeren.

Meegewerkt aan:

Vraag dat maar aan je moeder!

Dennis Bordeaux

performende componist

Bij Dennis Bordeaux (1994) is muziek met de paplepel ingegoten. Hij is electronic music performer, producer, bassist, en geeft daarnaast met veel plezier muzieklessen en workshops bij Aslan Muziekcentrum voor het voortgezet onderwijs. Hij heeft de studie Musician3.0 aan het Conservatorium van Utrecht in 2018 afgerond. Als bassist heeft hij het podium mogen delen met o.a. Akwasi en Rob Dekay op Oerol (40 shows). Met zijn band Electric Tribe heeft hij een fysieke live-show gemaakt (klik hier voor videoclip uit 2018) waarbij hij live electronics en basgitaar speelt. Hij werkt nu bij theatergroep Urban Myth als performende componist in de voorstelling De Gouden Koets. Dennis staat zelf aan het begin van de zoektocht naar de impact van zijn familiegeschiedenis, als zoon van een geëmigreerde Indonesische vader.

Meegewerkt aan:

Vraag dat maar aan je moeder!

Thabi Mooi

regisseur

Thabi Mooi studeerde voordat zij theaterregisseur werd neuropsychologie. Zij heeft veel ervaring met het maken van audiovoorstellingen op locatie en het thema van dit project. Zij is daarmee de ideale regisseur voor Vraag dat maar aan je moeder!. Met haar eigen stichting Homunculus maakt zij multidisciplinair locatietheater voor festivals als Oerol en Over ‘t IJ, “De combinatie tussen intieme persoonlijke verhalen en de grootsheid van een landschap kan erg krachtig zijn. Het symboliseert en onderstreept de kwetsbare verbinding tussen een persoon en zijn omgeving. Het legt bloot hoe vastberaden we moeten zijn om te kunnen overleven.” Thabi voelt zich ook persoonlijk aangetrokken tot het thema; zij maakt nu een documentaire over de moeizame relatie tussen haar en haar Zuid-Afrikaanse vader en maakt een podcast over haar gemengde afkomst.

Meegewerkt aan:

Vraag dat maar aan je moeder!