Team

Alev Kutluer

Theatermaker

“Mijn carrière buiten het theater verraadt mijn fascinatie voor menselijke drijfveren, voor wat ons bindt en verdeelt, en de manieren waarop we gezamenlijk besluiten de samenleving in te richten. Ik was rijkstrainee, ambtenaar, diplomaat, organisatieadviseur en psycholoog. Ik ben ervan overtuigd dat we altijd in gesprek moeten blijven over onderwerpen die ons ogenschijnlijk lijnrecht tegenover elkaar plaatsen. Mijn maatschappelijke betrokkenheid en mijn passie voor theater komen nu samen in mijn werk als theatermaker”

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Het uur van Rabia

Vraag dat maar aan je moeder!

Neshon Venetiaan

zakelijk coördinator

Ik ben Neshon, 37 jaar, geboren en getogen Rotterdammer. Sinds een aantal jaar werkzaam in de culturele sector. Ik heb een passie voor hetgeen wat gecreëerd wordt. Voor mij bestaat er niet mooiers dan vanuit het niets, iets te maken. Ik vind dat fascinerend. Kunst is overal om ons heen en ontwerp schuilt in alledaagse dingen. In deze functie bij de Theaterstraat wil ik samen met de makers een sparringpartner zijn in het zakelijk vormgeven van hun activiteiten en de positie van de Theaterstraat in het kunstenveld verstevigen.  

Daan Bosch

theatermaker

Daan Bosch studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als theatermaker. Hij regisseert, geeft les en ontwikkelt workshops. Daan ontwikkelde zich als een anarchistische maker, die vaak speelt met de regels van zijn omgeving. Hij is onderdeel van het artistieke team van ZID theater en is daarmee verbonden aan een aantal internationale projecten in Marokko, Denemarken en Servië. Met zijn theatergroep ‘Rake Klappen‘ deelt hij met drie andere makers een grote fascinatie voor het lichaam.
Bij de theaterstraat Werkt hij aan het project ‘laat me niet alleen’ een project waar de dood centraal staat in het leven. Verder is hij binnen de TS verbonden aan het superhelden project voor de scholen in de buurt en verschillende andere projecten.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Plein Parlevinker

Laat me niet alleen

Buku Buku

Rianne Meboer

theatermaker, regisseur, acteur

Rianne Meboer combineert in haar werk graag verschillende disciplines en onverwachte elementen met elkaar. Ze maakte een beeldende peutervoorstelling over abstracte kunst, een opera over een huisvrouw uit Tuindorp Oostzaan in 1924, een mini show met film én theater over een vrouwelijke cowboy en eerwraak.

Bij de Theaterstraat maakte Rianne samen met Suzanne Bakker de jeugdvoorstellingen Pim Pam Paars (2+) en Het Grote Kleurenballet (4+). In beide worden abstracte beeldende kunst, theater, beweging, muziek op een toegankelijk, humorvolle wijze met elkaar gemixt. Daarnaast speelde ze in Buku Buku, Project B. en Comuna.

Nu is ze bezig met het nieuwe project; De Dolende Mens. Dit onderzoek ,naar hoe we omgaan met verwarde personen in de stad, zal uitmondde in een theatervoorstelling en een nagesprek. Rianne is afgestudeerd aan de Performance-opleiding in Maastricht (2008) en van de Mimeopleiding Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten (2012) en werkte ook bij Bonte Hond, Het houten Huis, Golden Palace en Toneelgroep Maastricht.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

I’m (not) Every Woman

Laat me niet alleen

De dolende mens

De Mascotte van de Banne

Het Grote Kleurenballet 4+

COMUNA

Buku Buku

Project B

Pim Pam Paars 2+

Arthur Kneepkens

regisseur, curator, dramaturg en performer

Bij de Theaterstraat maakte Arthur o.a. de installatie ‘This is YOUR Tuindorp!’ en de theatrale talkshow ‘De Wereld Draait Noord‘. Voor verschillende projecten van de Theaterstraat doet hij de dramaturgie. Samen met beeldend kunstenaar Merel Noorlander maakt hij de sociaal-artistieke serie ‘De Nieuwe Banne,‘ en in co-productie met TAAK ontwikkelen zij het participatieve traject voor de oprichting van het Sociaal-Artistiek Museum (SAM) in Amsterdam-Noord. Hij is tevens artistiek coordinator Kunst en Samenleving bij Stichting IJ Producties/Over het IJ Festival, co-redacteur voor Noorderwoord, literaire variete van de SLAA, en (gast)docent bij o.a. DAS Theatre en Theaterdocent Verkort. Eerder werkte hij o.a. bij performance-collectief Le Nu Perdu, Edit Kaldor/Stichting Kata, Likeminds en Het Zuidelijk Toneel.

Meegewerkt aan:

SAM x Vrouwenbazaar

Verhalen van de straten

I’m (not) Every Woman

Laat me niet alleen

De dolende mens

#HoeGaatHetEchtMetJe…

De Nieuwe Banne

Verdedig Noord

COMUNA

Buku Buku

Project B

Jurrien van Rheenen

performer en theatermaker

Jurrien van Rheenen​ woont sinds drie jaar in de Banne, de wijk waar de Theaterstraat gevestigd is, en is performer en theatermaker. Ze studeerde in 2014 af aan de Toneelacademie van Maastricht. De afgelopen jaren heeft zij met verschillende theatermakers gewerkt, o.a. met Edit Kaldor en Merel Smitt. In 2017 maakte zij de voorstelling ‘Waarom Mannen Slaan’ in samenwerking met Theater de Generator, De Waag, Exodus en Rosa Manus in Leiden. Jurrien van Rheenen streeft ernaar met haar voorstellingen iets in gang te zetten. Zij zoekt naar een vorm die mensen doet openstaan voor nieuwe inzichten. Zij houdt zich bezig met thema’s die in het dagelijks leven moeilijk aan te kaarten zijn. Door middel van diepte-interviews zoekt ze naar de specifieke kennis achter brede thema’s, zoals huiselijk geweld en depressie. Op die manier probeert zij het persoonlijke op theatrale wijze bespreekbaar te maken.

Vorig jaar deed Jurrien mee met het theaterstraat project ‘Vrije Ruimte’. In oktober 2019 heeft zij gewerkt aan de proeve van Het gewicht van een gedachte. Deze proeve was het eerste deel van een langer lopend project over depressieve gedachten in samenwerking met Bart van de Woestijne.

Meegewerkt aan:

Jongeren onder hoogspanning

Verhalen van de straten

Plein Parlevinker

De Mascotte van de Banne

Het gewicht van een gedachte

De Nieuwe Banne

Anouke de Groot

regisseur

Anouke maakt graag projecten op locatie. In haar voorstellingen onderzoekt ze vaak in verschillende vormen hoe we ons bewegen in onze omgeving en welke invloed we (willen) hebben op onze omgeving. Bij de Theaterstraat werkte ze o.a. aan Project B, Labyrint, Buku Buku voor jeugd en de proeve Vrije Ruimte (interventies in de openbare ruimte) Met Massih Hutak werkte ze recent samen aan Verdedig Noord. Ze studeerde filosofie en theaterwetenschappen en studeerde af aan de regieopleiding in Amsterdam. Haar werk was in Amsterdam-Noord een aantal keer te zien op op Over het IJ Festival. Bij de Theaterstraat is ze werkzaam in de werkgroep aanvragen en samen met Jurrien van Rheenen aan community communicatie. Buiten de Theaterstraat werkt ze voor Toekomstland. www.anoukedegroot.com

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Plein Parlevinker

Het uur van Rabia

I’m (not) Every Woman

Laat me niet alleen

De Mascotte van de Banne

De Nieuwe Banne

Verdedig Noord

COMUNA

Buku Buku

Project B

Suzanne Bakker

maker, actrice

Suzanne Bakker heeft inmiddels 20 jaar ervaring als spelende maker. Haar carrière ontwikkelde ze o.a. bij de theatergezelschappen De Nieuw Amsterdam, Golden Palace en Kameroperahuis (nu: Kasko). Ze gebruikt humor en muziek als middel om toegang te verlenen tot moeilijkere onderwerpen. Als maker bij de Theaterstraat onderzoekt ze hoe haar persoonlijke thema’s impact kunnen hebben bij het publiek. Sinds 2019 maakt ze ook podcasts (klik hier voor een compilatie van verschillend werk) wat voor haar een nieuwe manier van verhalen vertellen is, en tegelijkertijd een manier om de processen die binnen de Theaterstraat plaatsvinden zichtbaarder te maken. Deze zomer maakt ze met buurtbewoners een buurtpodcast in haar eigen buurt, de Pijp. Met dit project zoekt ze naar een cross-over tussen podcast en theater.

Meegewerkt aan:

Verhalen van de straten

Vraag dat maar aan je moeder!

Het Grote Kleurenballet 4+

De Nieuwe Banne

Pim Pam Paars 2+