Het uur van Rabia

Een muzikale vertelvoorstelling over licht geven in het donker 5+

Schrijver en verteller Rashid Novaire neemt de kinderen mee naar de fantasievolle wereld van het stoere vuurvliegje Rabia. Samen met muzikante en actrice Mirjam van Dijk ontvouwt hij in een lichtgevend en muzikaal decor het poëtische verhaal over wie je kan ontmoeten als je gaat vliegen.

Rabia woont in de kelder van een klein paleis. Daar maakt ze muziek of ligt wat te chillen. Maar soms  druppelen  de tranen van de koningin uit het paleis, door de vloer de kelder  in.  De wereld buiten het paleis voelt voor de  koningin  onveilig. Voor de prins haar zoon heeft deze een grote aantrekkingskracht.  Waarom wil hij  toch steeds weer naar buiten? Binnen is bijna alles van de wereld toch ook digitaal te volgen?
Als Rabia op een dag naar buiten wordt geblazen merkt ze hoe anderen naar haar kijken door hoe vurig ze licht geeft. Ze ziet ook gevaren en hoe donker iets kan zijn.  Wie komt ze tegen? Wil ze nog terug naar het paleis? 

Nee,’ zei de prins. ‘Ik moet eruit! Met de metro! Naar de eindhalte! Opeens sta ik dan met een cheeta op de roltrap. Ga ik naar het veldje dat de grote jongens hebben verbrand waar ik speel met Nazir die ervan droomt om voetballer te worden!  Dan loop ik gewoon op straat en dan word mijn hart groot en stil omdat ik zomaar iets moois zie.  Laatst zag ik een meisje, ze zong  een lied. Het lied van de wind. Ik hoorde tornado’s in haar stem.’ Rashid Novaire

Luister hier de podcast gemaakt door Suzanne Bakker over de ontwikkeling van dit project!

Tekst: Rashid Novaire
Verteld door: Mirjam van Dijk, Rashid Novaire
Muziek: Mirjam van Dijk
Regie: Anouke de Groot
Decor en licht: Pablo Fontdevila
Flyer: Antonella Geminelli
Beeld Flyer: i.s.m Lego Lima
Mogelijk gemaakt door: August Fentener van Vlissingen Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam, AMJV Fonds en het AFK.