Jongeren onder hoogspanning

Het publiek neemt plaats in een klaslokaal en luistert naar een stem. Kan je je nog herinneren hoe jij je voelde toen jij een puber was? Hoe zat jij in de klas? Hoe stond je in de wereld? Je hoort de verhalen van jongeren die in 2023 puber zijn. Wat is er veranderd? Hoe is het om in deze huidige wereld op te groeien? 

Jongeren onder hoogspanning is een theaterproject van Jurrien van Rheenen in samenwerking met schrijfster Tirza Gevers over de toegenomen stress en druk die jongeren in deze tijd ervaren. Hoe en op welke momenten ervaren jonge mensen stress? Waar komt de toename van deze gevoelens vandaag? Welke ruimte is er om hierover te praten, op school, thuis of onderling? En als we goed luisteren, wat vertellen ze ons dan?

Dit project kwam tot stand vanuit gesprekken met jongeren en jongvolwassenen van o.a startblok Elzenhagen en het 4e gymnasium in Amsterdam.

Onderzoek en tekst: Jurrien van Rheenen en Tirza Gevers | Geluidsontwerp: Marc Alberto | Stem: Khadija | Met dank aan: Startblok Elzenhagen, Het 4e Gymnasium, Vox college en alle mensen die met ons hebben gesproken.