Plein Parlevinker

PLEIN PARLEVINKER

Fantasieën op en over een plein 

Op 14, 15 en 16 juli  gaan we 3 dagen samen eten, spelen, praten, fantaseren en feesten op en rondom het plein Parlevinker.  Een mini festival waarin we de toekomst van het plein vieren, met een theatervoorstelling in de Rietwijker. Kom je ook langs op Parlevinker? 

Het noordelijkste plein van Amsterdam gaat binnenkort veranderen. Je weet wel het plein bij de coffeeshop, het gezondheidscentrum en de Rietwijker. Het stenen plein met enkele bankjes, een fitnesstoestel en grauwe plantenbakken zonder bomen, dat plein.
Stel je voor dat op dat plein verschillende bulldozers staan die met harde klappen de stenen van de gebouwen kapot slaan. Tot er niets meer van de gebouwen over is. Tot er niets meer staat. Er is alleen nog een leeg plein. 

En stel je nu voor dat alles opnieuw wordt gebouwd, steen voor steen, plant voor plant, bankje voor bankje, gebouw voor gebouw. Alle woningen, het cultuurhuis, de moskee en de bomen. 

Hoe zou dat eruit kunnen gaan zien? Waar zie jij jezelf op dat plein? Wat ben je daar aan het doen? Met wie ben je daar? Wat kan een plein voor plek zijn? 

Op vrijdag en in het weekend is er een feestelijk programma op en over het plein. In de theaterzaal van de Rietwijker speelt de theatervoorstelling “Plein Parlevinker” waarin je verhalen hoort van buurtbewoners over waarom zij graag op het plein komen en wat daarin belangrijk voor hen is. Daarnaast gaan we samen eten, is er een plek om te dansen en zullen we vooral veel gedachten en ideeën uitwisselen over deze nieuwe plek. Wat zou jij daar op die nieuwe plek willen doen?